Bdenije i paljenje badnjaka u Idvoru i Debeljači (FOTO) Bdenije i paljenje badnjaka u Idvoru i Debeljači (FOTO)

Bdenije i paljenje badnjaka u Idvoru i Debeljači (FOTO)

IzdvajamoKovačicaKulturaNajnovije 08/01/2018

U toplo Badnje predvečerje skupio se veliki broj pravoslavnih vernika u hramovima diljem kovačičke opštine. Mi smo posetili dva, prvo Idvor pa Debeljaču. Večernja... Bdenije i paljenje badnjaka u Idvoru i Debeljači (FOTO)

U toplo Badnje predvečerje skupio se veliki broj pravoslavnih vernika u hramovima diljem kovačičke opštine. Mi smo posetili dva, prvo Idvor pa Debeljaču.

Večernja liturgija počela je Idvoru u 17 h . Sveštenik Nenad Radojčić je molitvom, poželeo vernicima spokojstvo i zdravlje.

Nakon liturgije podelejni su paketići najmlađim pravoslavcima u Idvoru a potom zapaljena je velika vatra kao simbol snage večnosti koja ispunjava duše svih ljudi bez obzira na veru.

Debeljčki pravoslavni hram je takođe bio poprište običaja prvoslavaca za Badnje veče koje je počelo liturgijom u 19 h i paljenjem badnjaka nakon liturgije.

Liturgiju je držao paroh pravoslavne crkve Igor Karanović, koji je vernicima ali i svim ljudima dobre volje poželeo svako dobro i tople trenutke u porodičnom okupljanju.

MEŠTANI ZGROŽENI: Vandali opet prave štetu po Debeljači (FOTO)

NEVEROVATNE PRIČE IZ ŽIVOTA SLAVNOG NAUČNIKA: Idvorske brice uzor za internet (FOTO)

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...