tvojaopstinajetvoja

 

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, lokalna samouprava je pravo nas građana da upravljamo javnim poslovima od neposrednog, zajedničkog i opšteg interesa za lokalno stanovništvo, neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika ujedinicama lokalne samouprave, kao i pravo i sposobnost organa lokalne samouprave da, u granicama zakona, uređuju poslove i upravljaju javnim poslovima koji su u njihovoj nadležnosti i od interesa za lokalno stanovništvo, odnosno nas građane.

Učešće, nas građana, u životu lokalne zajednice i naša aktivnija uloga u kreiranju okruženja u kome živimo, radimo, školujemo se, važan je aspekt razvoja jednog demokratskog društva. Da bi se to ostvarilo neophodno je da lokalne samuprave budu otvorene za naše sugestije, predloge, primedbe i ideje. Pogotovo zbog činjenice da se odluke koje se donose na lokalnom nivou vlasti, brže, od svih ostalih odluka, reflektuju na jednu lokalnu zajednicu, odnosno naš svakodnevni život.

Uloga projekta „Tvoja opština je tvoja“ je upravo uspostavljanje bolje koordinacije u komunikaciji između nas građana i lokalnih samouprava.

Ukoliko želite da predložite nešto vašoj opštini, postavite pitanje ili prijavite problem možete učiniti putem našeg portala, a mi ćemo proslediti vašu poruku nadležnima. Sva pitanja, sugestije i prijave problema možete slati putem popunjavanja kontakt forme: