ŠTA JE SAD OVO?! Puna obala Deda Mrazeva, a najzanimljiviji su bili oni koji su izašli IZ JEZERA (FOTO) ŠTA JE SAD OVO?! Puna obala Deda Mrazeva, a najzanimljiviji su bili oni koji su izašli IZ JEZERA (FOTO)

ŠTA JE SAD OVO?! Puna obala Deda Mrazeva, a najzanimljiviji su bili oni koji su izašli IZ JEZERA (FOTO)

Bela CrkvaDruštvoIzdvajamo 06/01/2018

Deda Mraz je do belocrkvanskih mališana došao vodom, a posle podele paketića i druženja na plaži ovaj značajan događaj je obeležen i velikim predprazničnim... ŠTA JE SAD OVO?! Puna obala Deda Mrazeva, a najzanimljiviji su bili oni koji su izašli IZ JEZERA (FOTO)

Deda Mraz je do belocrkvanskih mališana došao vodom, a posle podele paketića i druženja na plaži ovaj značajan događaj je obeležen i velikim predprazničnim vatrometom.

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizatori  su bili članovi KPA Bela Crkva, Turistička organizacija opštine, UKD Centar za kulturu i Kancelarija za mlade. Sa decom su se družili i predsednici SO i opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i Darko Bogosavljević, koji su manifestaciju ocenili uspešnom, a kako kažu – dečiji osmesi su im potvrda za to.

Članovi kluba KPA Bela Crkva koji su 2006.godine za svoju decu organizovali kićenje jelke pod vodom obučeni kao Deda Mrazevi nisu ni slutili da će ova originalna ideja biti tako dobro prihvaćena. Iz godine u godinu interesovanje je raslo, i nastala je manifestacija po kojoj je Bela Crkva postala prepoznatljiva.

Hladan i sunčan dan, a na obali gradskog jezera svaka slika predstavljala je za decu poseban doživljaj. Deda Mrazevi na motorima, a za zagrevanje program malih folkloraša i čaj. I ove godine trud članova KPA „Bela Crkva“ i Turističke organizacije nagradili su osmesi mališana i roditelja kada su iz jezera izronila dva Deda Mraza sa okićenom jelkicom. Na pitanje koja je jelka lepša, ona velika na plaži ili mala iz jezera, deca su uvek u nedoumici.

Čamac u kom su bili Deda Mraz i njegovi mali pomoćnici sa punim torbama poklona polako se približavao obali. Kada im je Deda Mraz podelio poklone, oko 200 dece je nestrpljivo otvaralo  pakete kako bi proverili da li je sve što su u pismima tražili tu.

Turistička organizacija je pripremila kolačiće i balone, iznenađenje su pripremile i žene iz udruženja „Vredne ruke Bele Crkve“ sa raznim suvenirima.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević: Svim stanovnicima opštine Bela Crkva želim dobro zdravlje, pred nama su nova godina i novi projekti

OBAVEZNO PROBAJTE: Najefikasnije rešenje za novogodišnji mamurluk

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...