VUČIĆ: Ko god da je ubio Ivanovića, nije Srbin, pa makar imao srpsko ime i prezime VUČIĆ: Ko god da je ubio Ivanovića, nije Srbin, pa makar imao srpsko ime i prezime

VUČIĆ: Ko god da je ubio Ivanovića, nije Srbin, pa makar imao srpsko ime i prezime

NajnovijePolitika 16/01/2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u 13.00 časova, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je hitno sazvao na vest o ubistvu... VUČIĆ: Ko god da je ubio Ivanovića, nije Srbin, pa makar imao srpsko ime i prezime

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u 13.00 časova, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je hitno sazvao na vest o ubistvu Olivera Ivanovića, potvrđeno je u Kabinetu predsednika Republike.

UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Atentator mu pucao u leđa – JEDAN HITAC BIO SMRTONOSAN!

– Ovo je teroristički akt, i tako će se država Srbija odnositi prema njemu. Upućujem saučešće porodici Ivanović. Na našu žalost, ubistvo se nije dogodilo na teritoriji koju efektivno kontrolišemo, zato ne možemo sami da sve istražimo, već moramo da sačekamo na reakciju drugih organa, ali očekujem da ona bude brza i efikasna. To sam rekao Federiki Mogerini.

-Ubijen je čovek koji je bio roditelj i suprug i koji nikada nije pozivao na sukobe Srba i Albanaca. Lično upućujem saučešće ne samo porodici nego i svim Srbima, jer ovo nije samo napad na porodicu Ivanović već i na sve Srbe sa Kosova i Metohije, pre svega na sever Kosova ali i na Srbiju u celini- rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Beograd nema poverenja u kosovske organe, ali da se nada će biti u stanju da sprovedu istragu, a ako ne budu mogli – Srbija će to sigurno učiniti.

 

Uz podsećanje da se ubistvo dogodilo na teritoriji and kojom Srbija nema efektivnu kotrolu posebno od 2008., Vučić kaže:

„Da imamo najveće moguće poverenje u organe – nemamo, ali se nadamo. Ako nisu u stanju, molimo ih da pozovu naše organe i prihvate našu pomoć. Jer, mi kažemo – mi ćemo da otkrijemo (ubice)“, kaže Vučić.

Dodaje da ne zna zašto to ne bi prihvatili i podsetio da Beograd ima protokole za saradnju se Euleksom i Unmikom.

„I mislim da to može normalno da funkcioniše. Gotovo sam sigran da je ovo toliko krupno, da može da prođe neistraženo i bez pronalaženja jasnog krivca“, poručuje Vučić.

Primetio je da je „posao“ Albanaca da optužuju Srbiju za sve i to već rade mnogo vremena.

„Ali, ne razumem one odavde koji misle da je to prilika… pošto ih niko neće ni za šta, svi znaju kakvi su lopovi – da se okliznu oni bi rekli Vučić je kriv“, rekao je Vučić.

Ubistvo Ivanovića usledilo je posle više ugrožavanja bezbednosti i imovine Srba povratnika na Kosovu i Metohiji, kao i posle pretnji predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da se kosovski Albanci „neće zaustaviti do Niša“, ukoliko Srbija pokuša da ugrozi „nezavisnost i suverenost“ tzv. Kosova.

Izvor: Srbija danas

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...